september 9, 2011

Vad gör vi?

Försvarsungdom Skåne erbjuder ungdomar mellan 15-20 år en meningsfull fritidssysselsättning med militär inriktning. Utbildning bedrivs både på hemorten och på regionala och centrala kurser.

Genom våra olika organisationer kan vi erbjuda något som passar just dig. Dessutom utesluter det ena inte det andra, givetvis kan du vara med i mer än en organisation. Dessutom så genomför alla organisationerna en del verksamhet gemensamt så att man får prova på det mesta.

Försvarsutbildarna Skåne

I försvarsutbildarna gör vi det som mest liknar en armé inriktad utbildning. Du får lära dig allt från sjukvård, sambandstjänst till att spana mot en ”fientlig” styrka. Nästan all verksamhet sker i grupp där eleverna tillsammans löser uppgifter. Vår målsättning är att du ska växa som person och utveckla färdigheter som du har glädje av både civilt som militärt. Många av våra tidigare elever har dessutom gått vidare till en anställning inom armén som soldat eller officer.

Läs mer om Försvarsutbildarna här…

Sjövärnskåren

Har du ett intresse som mer går mot det marina hållet? Då är sjövärnskåren helt rätt för dig! Utbildningen följer våra utbildningsbestämmelser UBSU 2002 och inriktar sig framförallt på teoretisk och praktisk navigation. Dessutom ingår sjömanskap, optisk signalering och totalförsvarsupplysning i utbildningen.

Läs mer om Sjövärnskåren här…

FMCK (Frivilliga Motorcykel Kåren)

För dig som har ett motorintresse är FMCK perfekt för dig. Här får du lära dig både att köra motorcykel och hur de fungerar. På en bra teknikbana lär du dig att hantera motorcykeln även i lite krånglig terräng. Du kan också få hjälp med att ta ditt förarbevis för EU moped.

Läs mer om FMCK här…

bk_trans

Motorungdom (Bilkåren)

Är du mellan 15 och 20 och intresserad av att lära dig mer om motorfordon? Vi har centrala sommarkurser i moppe, som moppeordonnans, lätt MC, terränghjuling och snöscooter. Gå in på Bilkårens hemsida och anmäl ditt intresse idag! Detta har vi för ungdomar från hela landet.